Савез еколошких организација Србије позива на протест под називом „(П)ОТПИСАНИ

Протест ће бити одржан 18.маја 2023.године испред Скупштине Србије.

Савез Еколошких Организација Србије (СЕОС) позива на протест под називом „(П)ОТПИСАНИ“ поводом игнорисања 38000 потписа прве Народне иницијативе грађана Србије, сачињене по новом Закону о референдуму и народној иницијативи, којим је знатно отежана процедура у односу на стари. Ипак смо успели.

Пре тачно годину дана, 18. маја 2022. године, грађани Србије су изразили своју вољу и захтевали трајну забрану истраживања, експлоатације и прераде руда бора, литијума и пратеће асоцијације елемената.

Годину дана касније, захтевамо одговоре од Народне скупштине и актуелне власти

Флангрантно кршење Устава и Закона је резултирало ситуацијом да су потписи „загубљени” а Народна иницијатива још увек није на дневном реду Народне скупштине, упркос притисцима организација, политичких партија  и појединаца.Сматрамо да бисте позивом грађана да дођу на протест преко медија и на друштвеним мрежама круцијално допринели решењу једног од најважнијих питања за будућност свих нас.

Молимо Вас да нам што пре потврдите да ли ћете бити са нама 18. маја од 18 сати испред Народне Скупштине. Протест је планиран као скуп свих грађана, мештана са угрожених подручја, активиста разних организација, јавних личности и појединаца из области науке, културе и уметности.

Покажимо да заједно имамо моћ!

Савез еколошких организација Србије (СЕОС)

 

 
 
 

Додатне информације