ОДАВАЊЕ ПОЧАСТИ КИНЕСКИМ НОВИНАРИМА ПОЛАГАЊЕ ВЕНЦА, ИЗЛОЖБА И ТРИБИНА

Удружење бораца НОР-а Нови Београд, Храм културе "Бежанија" и Београдски форум за свет равноправних обележили су, традиционално, Дан сећања на кинеске новинаре страдале у НАТО агресији 1999. године. Венац су положили представници удружења окупљених у пројекту "Култура сећања Новобеограђана”.

Изложбу о страдању кинеских новинара и чувању сећања пригодним обраћањем отворио је БОЈАН БОВАН, председник општине Нови Београд.

На трибини су, поред господина Бојана Бована, узели учешће др Љиљана Вернер - члан Управног одбора Београдског форума за свет равноправних и председница Фонда Дијаспора за матицу, Волга Илић Максимова - председница Удружења "Стара Бежанија", Горан Лазовић - песник, проф др Миладин Шеварлић - председник Управног одбора Друштва српских домаћина, и Ранко Р. Спалевић - председник Удружења бораца НОР-а Нови Београд.

Програм је остварен под покровитељством Градске општине Нови Београд и уз подршку Градске управе Београда - Секретаријата за социјалну заштиту који је подржао пројекат "Ми памтимо".

Текст и фотографије: Ранко Р. Спалевић