ДСД тражи да Србија свим легитимним средствима подржи Србе у Црној Гори Друштво српских домаћина пружа снажну и безрезервну подршку српском народу у Црној Гори, који ових дана на достојанствен и величанствен начин брани своје православне храмове и свет

Друштво српских домаћина пружа снажну и безрезервну подршку српском народу у Црној Гори, који ових дана на достојанствен и величанствен начин брани своје православне храмове и светиње.

Тражимо повлачење против-Божијег, нецивилизацијског и противуставног Закона о слободи вероисповести, који је донео режим Мила Ђукановића, по налогу и уз подршку својих западних ментора. Закон о (не)слободи вероисповести је донет са циљем да легализује отимање храмова Српској православној цркви – што није смео да се усуди да уради ни један окупатор на овим просторима.

Примена овог закона била би опасан правни преседан који би могли да искористе албански сепаратисти у Приштини и да доношењем сличног „закона“ покушају да отму и присвоје српско духовно и културно наслеђе на Косову и Метохији.

Укидање овог скандалозног закона треба да буде само први корак у коренитој промени тешког положаја српског народа у Црној Гори, који је тренутно најдискриминисанији народ у Европи.

Друштво српских домаћина подржава свештенство, монаштво и верни српски народ у Црној Гори, епископе на челу са митрополитом Амфилохијем Радовићем, чуваром и наследником трона великог Светог Петра Цетињског, као и све политичке, националне и културне организације Срба у Црној Гори које бране идентитет и национална права српског народа у овој држави.

Поздрављамо све изразе српске солидарности и манифестације подршке браћи у Црној Гори, које смо ових дана видели, од Бањалуке, Пала, Врбаса, Београда, Јагодине, Ниша, Лесковца, па до српских средина у Македонији, и другим местима у матици и расејању, а које говоре да – упркос санкцијама, бомбардовањима, сталним притисцима и другим облицима друштвеног инжењеринга од стране Запада – дух и воља српског народа нису сломљени.

Друштво српских домаћина позива све српске родољубе на саборност и слогу у одбрани права наших угрожених сународника и од државних органа Републике Србије тражи да свим легитимним средствима помогну српском народу у Црној Гори.

Председник Друштва српских домаћина

Нићифор Аничић