Изборна скупштина Друштва српских домаћина

У недељу, 1. децембра 2019. године са почетком у 12 часова, у свечаној сали Скупштине општине Бијељина,у присуству 20-ак домаћина из различитих крајева Семберије, одржана је Изборна скупштина Друштва српских домаћина Одбор за Семберију(ДСДС).

После Извештаја о раду, Смерница за активности у наредном периоду, предлога за секретара и чланове Управног и Надзорног одбора, које је поднео председник ДСДС г. Ранко Пунош, констатовано је да је у периоду од фебруара т.г. оживео рад ДСДС, да је обезбеђена нова локација у центру града заКанцеларију ДСДД и да су представници ДСДС укључени у програме манифестација државних органа у Семберији.

После дискусије већег броја домаћина, поред председника Ранка Пуноша и секретара Љубише Танацковића, изабрани су и чланови Управног и Надзорног одбораДСДС ‒ који ће на њиховим конститутивним седницама изабрати своје председнике и заменике председника УО и НО и, на основу предложених смерница и дискусије учесника Скупштине, конкретизовати своје програме рада до наредне Годишње скупштине ДСДС.

Скупштини ДСДС из Канцеларије ДСД у Београду присуствовали су г. дипл. инж. Живота Михаиловић (који је и лично донирао рад ДСДС) и председник УО ДСД проф. др Миладин М. Шеварлић – који су и поздравили учеснике у име председника Друштва г. Нићифора Аничића, као и иконописац Александар Черековићиз територијално најближег ДСД у Сремској Митровици.

По завршетку Изборне скупштине ДСДС, учесници и гости Скупштине ДСДС су се групно фотографисали у Свечаној сали Скупштине општине Бијељина испод слике народног гуслара Филипа Вишњића и слике Кнеза Иве од Семберије, као и поред споменика на тргу испред зграде Скупштине општине Бијељина, после чега су били на коктелу у новим просторијама ДСДС у Бијељини.