САЈАМ

Етно хране и пића, одржао се у периоду од 23-26.11.2019.године на Београдском сајму у Хали 3. Друштво српских домаћина је био рганизатор Изложбе рукотворина и сувенира (23, 24, и 25.новембра) , и 26.новембра Изложби торти, славских колача и пецива.

На штанду ДСД , СПИТС – јубилеј 150 година  и Србија без ГМО били су суизлагачи : Друштво пчелара Апатин; Милпекс Д.о.оЖабари, Огранак Подрум Милошевић; Љбиље д.о.о. Љубиње; Betingimpex, јастуци од хељде и лаванде; ПГП Зденко Злох; Ekoagri Serbia–Наше пољопривредно Добрао за ратарску производњу – специализовано за органски узгој житарица и уљарица.

У пратећем програму Етно сајма, 24. новембра у сали за презентације, била су предавања на тему Србија без ГМО – проф др Миладин Шеварлић и проф. др проф. др Татјана Бранков.

У знак обележавања 150 година Савеза пољопривредних инжењера и техничар, проф др Миладин Шеварлић је истакао значај овог Удружења, а Др Евица Мратинић је одржала предавања на тему „Аутохтоне сорте јабука“.

Појединим учесницима сајма и суизлагачима, ДСД је доделио Захвалнице, као и саветници директора Београдског сајма госпођи Мирјани Лукић.

Посебне награде додељене су излагачима рукотворина по следећим категоријама:

За вез :  Драгици Гркајац - Краљево

За ручно ткање Маји Петровић -Београд

За сликање на стаклу : Стани Ерић -Београд

За вез - слике - иконе : Гордани Стаменковић  - Барајево

За најразноврснији штанд: Удружењу Вредне руке - Панчево

Посебно признање за хуманитароно излагање Друшво за МНПО из Крушевца

Награде додељене излагачима торти, славских колача и пецива, по категоријама:

За домаће торте за укус : Марици Јовић из Шабца

За декорацију торти : Зорици Ђорђевић из Лесковца

За дечије торте – изглед: Посластичари Торте љубав и ја из Панчева

За славски колач и домаће слано и слатко пециво  : Удружењу Новосељанке из Банатског Новог села