ДСД на Личкој олимпијади у Апатину

На теренима Бање Јунаковић код Апатине 6.јула 2019. одржана је 10. Личка олимпијада.

Манифестацију организује општина Апатин са идејом да се сачува и развија културно и спортско наслеђе Срба из Лике.Друштво српских домаћина је и ове, као и претходних неколико година, узело учешће у овој манифестацији.

Скуп је поздравио и отворио Олимпијаду председник општине Апатин Милан Шкрбић а на отварању манифестације учествовало је више културно-уметничких друштава и певачких група.Две екипе Џими комерца, екипа Удружење Личана Никола Тесла Београд, Лички мајкани Колут, Друштво српских домаћина Београд, Завичајни клуб Личана Срб,СДС Вучјак Српски Брод, Нови Жедник, Горски вуци Уб, Лички соколови Апатин, Ћиро Личка калдрма Београд, Крајишки витезови Бањалука, Крајишници Банатско Велико Село,Унске пастрмке и Вучице са Пљешевице борили су се у девет дисциплина – вучењу куке, скоку у даљ и вис, претезању штапа, трчању по брвну, обарању руке, пењању уз стожину бацању камена са рамена и надвлачењу конопа.

Манифестацији су присуствовали Живота Михаиловић, помоћник председника Друштва српских домаћина, Слободан Ерић, потпредседник ДСД и Славко Марјановић из Одбора за привреду ДСД. Одлични и више него гостољубиви домаћини су, као и претходних година, били чланови територијалног одбора Друштва српских домаћина Апатин на челу са потпредседником ДСД Милојем Јеротијевићем и Радивојем Секулићем председником ТО ДСД Апатин.