СА КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Успешно је завршена Међународна конференција поводом 20 година НАТО агресије на Србију у организацији Београдског  форума за свет равноправних, Клуба генерала и адмирала Србије, СУБНОР- а  Србије и Друштва српских домаћина у Дому Војске Србије.

У име Друштва српских домаћина председник Управног одбора, проф.др Миладин Шеварлић учествовао је  на конференцији за штампу, а првог дана конференције обратио се присутнима прикладним говором о НАТО агресији и  њеним последицама. Положи је венце и цвеће жртвама НАТО агресије, на споменику деци у парку Ташмајдан и  споменику жртвама „Вечна Ватра“ на Новом Београду са делегацијом конференције.

Конференцији је  присуствовало  и око 300 других осведочених пријатеља Србије из око 50 земаља са свих континената. Међу њима су Бразилка Сокоро Гомес, председница Светског савета за мир, Израелски научник Гидеон Грајф, аутор књиге "Јасеновац Аушвиц на Балкану",Иван Антонович, бивши МИП Белорусије и многе друге личности из света науке, уметности дипломатије и публицистике.

Потомак славног руског писца Толстоја, Пјотр Олегович Toлстој и један од најпознатијих европских и светских савремених писаца Петер Хандке,  учествао је такође је на Међународној конференцији. Толстој  је заменик председника Руске Државне Думе и један од блиских сарадника Председника Путина а у Русији још познат и као "српски Толстој". Наиме, његови преци су после 1917. као избеглице живели у Србији, а потом се вратили у Русију. Поред књижевности, Толстоја и Хандкеа уједињује приврженост истини и миру као и постојано пријатељство са Србијом и оштра осуда злочиначке агресије НАТО.

У склопу конференције била је изложба фотографија и докумената о НАТО агресији, а у Југословенској кинотеци међународна смотра документарних филмова.

Конференција за штампу