НАРОДНИ ВИШЕБОЈ У ДОЊОЈ ТОПЛИЦИ

Српски домаћини предвођени председницима стручно-развојних одбора за породицу, омладину и спорт Миљаном Ћеранићем и одбора за привреду Славком Марјановићем, 3.маја 2015.године, посетили су манастир Светог Георгија Победоносца.

Након молитве у Боговођи домаћини учествују у културно-уметничко-спортском програму „Хајдучки састанак Прела и посела“ у Доњој Топлици, Мионица.

Председница општинског одбора ДСД Чукарице проф.Винка Радовић предводила је показивање олимпијског џудо спорта. Полетеарци су измамили највише аплауза и дивљења присутних сабораша јер су поред приказивања џудо отпевали више црквено народних песама.

У народном вишебоју екипа Друштва српских домаћина осваја већину првих места у укупном пласману. Марко Стојановић је први у дисциплини прескакања реке Топлице, Милан Матић је први у скоку у даљ из места, док је Славко Марјановић први у бацању камена са рамена. Наш домаћин Драган Грбић заузео је високо друго место у конкуренцији  бацања камена са рамена, Југовић Јовановић је други у претезању клипа, док је екипа Друштва друга у дисциплини повлачења конопа. На крају морамо са задовољством истаћи да је за најлепшу воденичарку изабрана домаћица Ивана Дамљановић.

Погледајте фотографије са догађаја.