Писмо Епископа Лонгина

longin

Топлим речима, с вером у добро и дуговечно, епископ америчко – канадски Митрополије новограчаничке Лонгин, честитао је почетак рада Друштва српских домаћина. У овом писму епископ Лонгин је рекао:

„ И онда када је човеку најтеже, он нађе ослонац и подршку у нечему, у некоме. Често смо размишљали о томе како је важно имати добру идеју, позитиван став и веровати у боље сутра. У ствари нема тога што не бисмо могли урадити уколико верујемо и уколико смо спремни да својој вери придружимо и извесне напоре.

Док смо се срели са идејом о Друштву српских домаћина, постало нам је одмах јасно да је она добра и да обећава важне и потребне промене, како у појединцима тако и у породицама, а следствено томе и у Србији. Српски домаћин, по нама, јесте комплетан човек.

Он живи на земљи, а држи своје очи уперене ка небу и свакодневно, заједно са пророком Давидом, изговара речи: „Као што кошута тражи потоке, тако душа моја тражи тебе, Боже!“ Честитамо и остајемо у нади да ће у блиској будућности домаћински принцип завладати Србијом и да ће се о српским домаћинима опет говорити с поносом“

Додатне информације