ОСНОВАН ОКРУЖНИ ОДБОР - СОМБОР

grb - Sombor

Оснивачка скупштина Окружног одбора, одржана је 08.06.2007.године. На оснивачкој скупштини било је присутно тридесетак угледних људи са територије западно - бачког округа,  а  од гостију су били присутни Слободанка Ђордан потпредседник Друштва, Милан Гутић заменик председника Управног одбора и Илија Туцић секретар градског одбора Нови Сад.

У веома свечаној атмосфери конституисан је Окружни одбор Друштва српских домаћина и Општински одбор - Сомбор.
За председника је изабран Станко Зракић, а за секретара Васа  Релић. Конституисан је истовремено и Општински одбор, на чијем челу је Милан Мартић, а  секретар је Владимир Малбашић. За члана Управног одбора ДСД изабран је др Живорад Смиљанић.

Осим избора функционера Друштва српских домаћина донесена је одлука да се конституишу Општински одбори Апатина, Куле и Оџака који ће изабрати своје председнике и секретаре и чланове програмских одбора који ће истовремено бити и стални чланови Окружног одбора.
Залагање за обнову националних, економских, социјалних, културних, историјских вредности, неговање култа рада, поштења, потврђивање духовног и културног индентитета, потстицање предузетништва и подршка за активност наших људи који живе у иностранству и њихово лобирање према матици и државама у којима живе, осановни су циљеви ДСД-а речено је на састанку.

Након свечаног дела оснивачке скупштине на коктелу у опуштеној атмосфери домаћини и гости су размењивали могуће активности које ће предлагати на седницама новооснованих одбора.