ОСНОВАН ОПШТИНСКИ ОДБОР - АПАТИН

glas komune

У петак 29. јуна 2007. године основан је општински одбор Друштва српских домаћина - Апатин. На оснивачкој скупштини овог одбора , присуствовали су бројни гости из већ формираних одбора Друштва, представник православне цркве и свакако новоизабрани чланови Друштва.За председника Општинског одбора Апатин изабран је Милоје Јеротијевић, за потпредседника Раде Медић, док је за секретара изабран Милан Зорић. На оснивачкој Скупштини изабрана је Надзорна комисија и усвојен је предлог програма рада овог Општинског одбора, према ком даље следи, формирање месних одбора у селима aпатинске општине.

Госте оснивачке скупштине поздравио је др Живорад Смиљанић, председник општине Апатин и председник иницијативног одбора.

Skupstina - Apatin   - "Поздрављам вас и драго ми је што сам данас са вама. Овај одбор сачињавају најуспешнији људи општине Апатин, а који су прави домаћини.Озбиљније смо почели да размишљамо о оснивању одбора захваљујући упорности господина Милана Гутића. Желимо да овај одбор буде носилац развоја општине Апатин. Када гледамо појединачни састав, свако је у својој струци успео да се афирмише, постигне значајне резултате и управо је то оно што нас је навело да максимално подржимо оснивање Одбора Друштва српских домаћина општине Апатин, да га одржимо и будемо ти који ће следећих година носити развој општине Апатин, без обзира где се будемо налазили."

Заменик председника Управног одбора ДСД и директор "Инстела" Милан Гутић, говорио је о циљевима оснивања и деловања Друштва.

milan gutic  - "Срећан сам што сам се нашао у прилици да делим једну велику историјску улогу и култ српског домаћина. Мислим да нам нико није оставио тако велику мудрост и традицију, као што су то учинили српски домаћини. Желим посебно да нагласим да је Друштво надстраначка, надполитичка и наднационална организација основана са циљем да ствара привредно-економски и културни развој у нашој држави али и у дијаспори. Зашто друштво српских домаћина? Зато што је у XX веку убијено 4 милиона Срба, исти их је број расељен у 120 држава, 30.000 нас се сваке године мање рађа него што умире, милион је на Бироу без посла и са просечном зарадом од 120 евра.Србија је запала у кризу када је нестало српске елите коју су чинили домаћини и отуд је наше право, обавеза и одговорност била да оснујемо Друштво српских домаћина и обезбедимао већи утицај домаћина на укупна друштвено-економска и културна кретања у земљи.
 predsednik opo Apatin

Новоизабране чланове ДСД општине Апатин и госте оснивачке Скупштине поздравио је Милоје Јеротијевић, председник Општинског Одбора Апатин.

- "Желим да вам се захвалим и изразим задовољство што смо формирали Општински одбор ДСД Апатин. Свака част идејним творцима и ја се надам, иако смо данас на самом почетку, да ћемо добро радити. Видевши вас, пробране домаћине са територије апатинске општине, даје ми наду да ћемо убудуће ширити своју мрежу и идеју, нарочито у овим временима, када су нам итекако потребни прави српски домаћини.