Одбор за Семберију

semberija-042011-400-malaОснивачка скупштина ''Друштва српских домаћина'', Одбор за Семберију одржана је у Бијељини у суботу 2. априла 2011. са почетком у 10,00 часова, у Народној библиотеци ''Филип Вишњић''. На оснивачкој скупштини су присуствовали 53 домаћина који су уплатили чланарину и постали пуноправни чланови, а такође и већи број гостију из Бијељине и других градова.

semberija-042011-400pxУ име Друштва скуп је поздравио г. Никола Асановић, потпредсједник који је прочитао поздравни телеграм предсједника Нићифора Аничића из Јоханесбурга. Скуп је поздравио и предсједник Управног одбора Милан Јовичић из Београда, као и представници домаћина из Новог Сада, Ваљева, Шамца и Крајине.

На скупштини је једногласно за предсједника изабран досадашњи предсједник Иницијативног одбора Мр Мирко Бабић, а за потпредсједника Хаџи Станко Владић угоститељ из Бијељине, док је за предсједника Управног одбора изабран Раде Јовичевић, најбољи повртлар у РС за ову годину. За чланове Управног одбора изабрани су предсједници подружница и комисија, док је за предсједника Надзорног одбора изабран господин Ранко Пунош, а за предсједника Суда части господин Петар Вујичић, док је за научно стручни одбор изабран проф. др Бранко Савић