Пример српског домаћина

Домаћин Мика Бугарски из села Черевића у Срему, успешно се бави ратарством и сточарством, а познат је и као произвођач грожђа, које ако се добро негује, како сам каже, берићетно рађа плодове на северним падинама Фрушке горе.

У винограду гају врхунске конзумне сорте грожђа, које су изузетно квалитетне, тако да када дође време увек има пуно посла јер за добру робу купаца не мањка.

У време када је пољопривреда виђена као велика шанса и значајан извозни потенцијал наше земље, Бугарски уз помоћ синова који са њим обрађују земљу постиже значајне резултате у тој области, и доказује да млади ако остану  на селу имају могућности да од свог  рада добро живе. То је доказ да се вредним радом и коришћењем модерних машина и мера, могу остварити значајни успеси и да није тачна тврдња да нема услова за живот на селу, јер то тврде углавном они који нису спремни да својски засучу рукаве и живе од свог труда и рада.

Поред пољопривредне производње породица Бугарски се бави и сточарством јер имају значајан број крава  и свиња које се гаје по савременим агротехничким мерама сточног узгоја, које дају добре резултате. Мика Бугарски је од недавно постао члан Градског одбора Друштва српских домаћина у Новом Саду и активан у свим аспектима рада и деловања наше организације. Оно што га краси као домаћина је чињеница да својим личним примером показује како прави сремски сељак воли и чува наше село, које су многи напустили трчећи за брзом и лаком зарадом у граду.

Време је да се по примеру успешног сељака и други који су идући трбухом за крухом, полако враћају на село и почну да се баве пољопривредом, јер када је привредно јак сељак, јако је читаво друштво.

Домаћин прес